GENOPSLAG: Farmakonom, Maniitsoq Sundhedscenter, Grønland (23-464)

Det Grønlandske Sundhedsvæsen

06-09-2023
Piffissaq atuuffissaa naassaaq: 29-09-2023
Suliffissamut ID normut: 331577568
Suliassaqarfik: Peqqinnissaq, Allat
Misilittakkat - Annertunerusumik: Ikke angivet (Sundhed), Ikke angivet (Land-, skov- og havebrug), Ikke angivet (Energi), Ikke angivet (Pleje og omsorg)
Oqaatsit:
Danskisut Atuarneq/ oqalunneq
Kallaallisut Atuarneq/ oqalunneq
Attaveqarfissamut paasissutissat

Det Grønlandske Sundhedsvæsen

 
Oqarasuaat 000000000

Farmakonom søges til Maniitsoq Sundhedscenter, Grønland -eller en sygeplejerske som har god erfaring.

En stilling som farmakonom ved Maniitsoq Sundhedscenter er ledig til besættelse fra 1. november 2023. Stillingen kan søges som fast eller som vikariat på 6 måneder – eller længere, hvis ønsket om at få alle Grønlands årstider med skal indfries.

Apoteket på sundhedscenteret er byens eneste apotek og er integreret del af Sundhedscenteret, som i øvrigt består af sengeafdeling med 18 sengepladser, ambulatorium med skadestue og lægekonsultation med tilhørende undersøgelses muligheder, samt jordemoderkonsultation, sundhedspleje, psykiatrisk og somatisk hjemmesygepleje, fysioterapi og veneria. Vi vægter den forebyggede tankegang højt.

Du vil være ene farmakonom, men der er mulighed for faglig sparring med kollegaer i Sisimiut og Nuuk. Der udover er der tæt samarbejde med Maniitsoq Sundhedscenters øvrige personale. Vores arbejdssprog er dansk fagpersonerne imellem, men vi kommunikere fortrinsvis på grønlandsk med vores borgere, hvorfor der stilles tolk til rådighed for vores dansksprogede personaler.

Vi tilbyder:

 • En faglig spændende arbejdsplads med mulighed for at arbejde selvstændigt, men dog i tæt samarbejde med tværfaglige kollegaer
 • En røgfri arbejdsplads
 • Gode, engagerede og kompetente kollegaer i et to-kulturelt arbejdsmiljø
 • Personalepleje på flere niveauer - herunder bl.a. årlig ski- og hytteudflugt.
 • Enestående arktisk natur. Alle vikarboliger har fjeld- og havudsigt – til pukkelhvaler i sommerhalvåret

Dine ansvarsområder vil være Indkøb af medicin, vacciner og depot- og sygeplejeartikler, distribution af medicin til bygder og alderdomshjem, Udlevering af medicin til borgere, Opfylde ugeæsker og Vejledning til borgere og sundhedspersonale i brug og håndtering af medicin.

Vi søger dig, der:

 • Er uddannet farmakonom og har erfaring fra apotek eller sygehusapotek
 • Arbejder fleksibelt og selvstændigt, at du er dedikeret, struktureret og visionær i dit arbejde
 • Har ordenssans og gode samarbejdsevner og loyal overfor dit arbejde - dine kollegaer og ledelse
 • Bidrager med godt humør, gode samarbejdsevner og engagement
 • Er en moden og stabil medarbejder og er i god balance med dig selv

Om os:

 • Maniitsoq Sundhedscenter er en del af Sundhedsregion Qeqqa og har omkring 60 ansatte – fordelt på sundhedscenteret og de tre tilhørende sygeplejestationer i distrikters bygder
 • Den lokale ledelse på Maniitsoq Sundhedscenter samarbejder med regionsledelsen, som fysisk befinder sig i regionssygehuset i Sisimiut
 • Vi lægger stor vægt på, at plejen af og omgangen med vores patienter, indeholder værdier, såsom respekt, nærvær, anerkendelse og tillid. De samme værdier præger vores omgang med hinanden på sundhedscenteret

Lidt om Maniitsoq

Maniitsoq ligger på Grønlands vestkyst, lige syd for polarcirklen mellem Nuuk i syd og Sisimiut i nord. Maniitsoq området er meget flot, omgivet af høje og savtakkede fjelde med gletsjere, der stækker sig ned til dybe fjorde. Der er ca. 3800 indbyggere i distriktet fordelt med ca. 2.800 i byen og resten i distriktets tre bygder. Bygderne besøges flere gange om året, og transporten foregår med båd. Byen har de fleste moderne bekvemmeligheder, dagligvareforretninger, indenrigslufthavn, ugentlig forbindelser med kystskibet og i sommerhalvåret en hurtiggående bådrute til Nuuk.

Fritidsaktiviteterne om sommeren er bl.a., vandring i fjeldene og sejlads blandt pukkelhvalerne, som bl.a. kendetegner vores distrikt. Vinteren byder på det smukkeste nordlys og mulighed for både alpin- og langrendsski. Maniitsoq aftenskolen tilbyder forskellige spændende aktiviteter hen over vinter halvåret og der udover er der et bredt udvalg af forskellige slags sportsaktiviteter året rundt.

Det Grønlandske Sundhedsvæsen – Bredde, udfordring og faglig stolthed

Det Grønlandske Sundhedsvæsen hører under Departementet for Sundhed, og er organiseret i 5 regioner, 8 kliniske områder, Landstandplejen, Det Grønlandske Patienthjem og sundhedsvæsenets Driftsområde.

Søger du faglige udfordringer, er du nysgerrig og kan du lide at arbejde bredt, så er et job i Det Grønlandske Sundhedsvæsen noget for dig.

Du kan læse mere om Det Grønlandske Sundhedsvæsen på www.gjob.gl

I Grønland er der rig mulighed for at leve et aktivt fritidsliv. Om sommeren er vandring, hvalsafari, jagt, fiskeri og sejlture oplagte aktiviteter. Vinteren byder på nordlys og masser af skiløb og hvis du bor nord for polarcirklen, kan du køre på hundeslæde. I de større byer findes der masser af kulturliv med sportsklubber, kunstudstillinger, koncerter, cafeer og restauranter. Du kan læse mere om den region jobbet er placeret i på www.peqqik.gl

Statsborgerskab

Såfremt du ikke er nordisk statsborger, gøres der opmærksom på, at ansættelsen er betinget af gyldig opholds- og arbejdstilladelse. Opholds- og arbejdstilladelse kan først ansøges ved aftalt ansættelse.

Løn og ansættelse

Løn- og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.

Bolig

Der vil til stillingen kunne anvises bolig efter gældende regler. Husleje og boligstandard kan variere, og der kan være ventetid på anvisning af permanent personalebolig.

Ansøgning

se stilllingsopslaget her og søg online:

https://gjob.dk/sog-job/?page=details&VID=23-464

Startdato: 1. november 2023

Ansøgningsfrist: 29. september 2023

Ansættelsessamtaler afholdes løbende

Kontakt

Information om stillingen kan indhentes ved Mia Harbo Sørensen på tlf. (+299) 816139 eller på e-mail: MISO@PEQQIK.GL

Generelle oplysninger om løn og ansættelsesforhold kan desuden fås ved henvendelse på e-mail: personale@peqqik.gl